MOOC biobased bouwen is gestart, u kunt nog meedoen

geplaatst in: In de kijker, Nieuws | 0

Biobased building van gras in de natuur met bloemen en bijtjes

We staan met zijn allen aan de vooravond van een transitie naar een wereld waarin we minder afhankelijk willen en moeten zijn van fossiele grondstoffen. In de overgang naar deze wereld, streven we naar een economie die draait op biomassa als grondstof. Om een goede stap in de richting van deze manier van leven te zetten is biobased bouwen erg belangrijk.

De MOOC biobased bouwen van Centre of Expertise Biobased economy

Er zijn vandaag de dag veel nieuwe technieken om energieneutraal en met biobased materialen woningen te bouwen of te renoveren. In deze MOOC Biobased Building leer je om de nieuwste biobased materialen toe te passen in nieuwbouw en bij renovatie.

Inhoud van de cursus

De cursus start met een introductie over de noodzaak en voordelen om bio-based te gaan bouwen en renoveren. Daarna komen specifieke productgroepen aan bod. Het gaat om Hout, Bamboo, Hennep, Vlas, Stro, Riet, Mycellium, Kalkhennep en Biocomposieten. Het onderdeel hout is ingevuld door opnames en toelichting van Fred van der Burgh en Sissy Verspeek in het project Agrodome.

De modules bestaan uit video-instructies, interessante literatuur, quizzen en discussies met deelnemers.

Meer informatie en aanmelden via de site van CoE BBE (Center of Expertise Biobased Economy):

Deze MOOC is ontwikkeld in het kader van het Interreg Vlaanderen-Nederland project Grenzeloos Biobased Onderwijs.
logo Interreg Vlaanderen-Nederland Europees Fonds Regionale Ontwikkeling

 

MOOC staat voor Massive Open Online Course

Een MOOC is een complete, op zichzelf staande cursus die speciaal voor internet is ontwikkeld. Tot nu toe zijn het vooral internationaal gerenommeerde universiteiten die MOOCs ontwikkelden. Deze MOOC is speciaal geschreven voor hbo-studenten van het eerste en tweede jaar bouwkunde en professionals. Iedereen mag inschrijven en deelname is gratis.

Thema’s

Introductie
Hout
Bamboe
Stro en Riet
Hennepbeton
Biocomposiet
Hennep en Vlas
Mycelium

Tiny house

Jouw opdracht is om een vakantiehuisje, tiny house of een cabin te ontwerpen met enkel biobased materialen. Je leert de verschillende materialen te verwerken in het dak, de gevel, de vloer, eigenlijk in alle onderdelen van het huisje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *