Agrodome erkend voor Levens Cyclus Analyse (LCA)

geplaatst in: In de kijker, Nieuws | 0

Agrodome heeft LCA-deskundigen die nu ook door Stichting Bouwkwaliteit (SBK) als toetser erkend zijn voor het toetsen van categorie 1 en 2 data voor opname in de Nationale Milieudatabase.

Levens Cyclus Analyse (LCA)

Agrodome voert voor bedrijven LCA-studies uit volgens Nederlandse en/of Internationale standaarden. De inhoud is afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Er zijn diverse mogelijkheden, deze variëren van het opstellen van een LCA om inzicht te krijgen in de milieu effecten van de productie, om de verbeterpunten van een product te vinden. Tot een complete LCA-studie van winning van de grondstoffen tot de afvalfase met de bijbehorende Environmental Product Declaration (EPD) om in de verschillende nationale databases te komen en om te kunnen communiceren naar klanten.

Voorbeeldprojecten

Recente projecten zijn een reeks LCA’s voor houtskeletbouw elementen. Hierdoor kunnen ontwerpers bij de berekeningen van hun bouwproject in de rekentools voor de verplichte Milieu Prestatieberekening Gebouw (MPG) goede up-to-date milieudata vinden van houtskeletbouwelementen.

Ook hebben we voor diverse ecologische isolatiematerialen de milieudata berekend, zodat ook deze in de Nederlandse rekentools zoals GPR, MPG en Greencalc goed te vinden zullen zijn.

Milieu impact

Hiermee hebben wij de milieu impact van ecologische en biobased materialen transparanter gemaakt en wordt het daarmee makkelijker voor deze materialen en producten om zich op de markt te positioneren.

Meer weten over de SBK voorwaarden? Lees SBK-voorwaarden-LCA-deskundige-toetsings-LCA-rapporten (pdf)

CAPEM

De CAPEM groep is voortgekomen uit het Europese Interreg IV project CAP’EM. Een nog altijd levendig samenwerkingsverband voor EPD’s met de partners uit dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *