CoE BBE stapt in EcoBouw Nederland

geplaatst in: Nieuws | 0

ecobouwEcoBouw Nederland is de opvolger van de succesvolle Green Deal Biobased Bouwen. Ecobouw NL is bijvoorbeeld initiatiefnemer voor de Biobased Woning die volgende week te zien is op de Wereldhavendagen.

CoE BBE was al deelnemer in de Green Deal en treedt toe als kennispartner in Ecobouw NL. Natuurlijk vanwege de link met het lectoraat Biobased Bouwen (lector Willem Böttger en onderzoekers van HZ en Avans) dat relevant onderzoek verricht voor de andere deelnemers (m.n. hennep, stro, bamboe, mycellium en biocomposieten) gericht op architectonische, constructieve, bouwfysische en algemene materiaal eigenschappen.

Daarnaast is CoE BBE interessant voor Ecobouw NL vanwege:

  • De permanente tentoonstelling van biobased materialen en toepassingen op haar locatie in Breda.
  • Het SPARK lab op de SPARK campus (Rosmalen, terrein Heijmans), met start-ups en faciliteiten om proeven te doen.
  • Het faciliteren van de kennisbank biobasedbouwen.nl met aanbieders van biobased bouwmaterialen.
  • CoE BBE coordineert ook een nationale samenwerking van biobased lectoren, waarin ook andere onderzoekers van biobased bouwen betrokken zijn, en het coördineert een Zuid-Nederland brede samenwerking tussen applicatiecentra in het project BIK.
  • EcoBouw Nederland kan in het komende jaar samen met CoEBBE verder in beeld brengen of er onderzoeks- en Europese programma’s zijn om aan mee te kunnen gaan doen.

Het is ook de intentie om uit het samenwerkingsverband middelen te genereren om verder stappen in de bouw te kunnen maken richting de biobased toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *