Nature plus Project Duurzame toeleveringsketens in de bouw

geplaatst in: Project | 0

Doel van dit onderzoeksproject

Duurzame toeleveringsketens in de bouw heeft tot doel normen voor ecologische en sociale duurzaamheid te ontwikkelen in verschillende productcategorieën van de bouw in de hele toeleveringsketen.

Dit project gaat over het identificeren van potentieel risicomateriaal en door het actief betrekken van verschillende belanghebbenden op dit gebied en het evalueren van hun eerdere ervaringen, het definiëren van vereisten voor verantwoorde winning van hulpbronnen in de bouw.

Praktische tools ontwikkelen

Met bestaande labels en keurmerken willen we praktische tools ontwikkelen waarmee deze eisen in de hele keten kunnen worden aangetoond. We willen onderzoeken in hoeverre bestaande databases, ook uit andere sectoren, hiervoor een bruikbare aanpak bieden. De projectresultaten worden vervolgens verwerkt in de instrumenten van de federale overheid (BNB, ÖKOBAUDAT, WECOBIS) en in de auditpraktijk van natureplus en andere geïnteresseerde certificeerders. Door de intensieve participatie van stakeholders verwachten wij een goede acceptatie en een breed publiek voor dit onderwerp.

Interesse of deelnemen

Ben je zelf actief op het gebied van duurzame ketens in de bouw en heb je interesse om meer te leren en, indien van toepassing, actief deel te nemen aan dit project? Neem dan gerust contact met ons op!

Financiering

Het project wordt gefinancierd door het Duitse federale bureau voor onderzoek naar bouw, stedelijke aangelegenheden en ruimtelijke ontwikkeling (BBSR).

Extra informatie

periode: oktober 2021 – maart 2023
natureplus contactpersoon: Tilmann Kramolisch, kramolisch@natureplus.org

Information on Natureplus in English 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *