Building Green in Hamburg

geplaatst in: Agenda, Event, In de kijker | 0

woensdag 19 juni 

Building Green in Hamburg organiseert op 19 en 20 juni een interessant programma voor architecten, stedenbouwers en andere stakeholder in de bouw die meer willen weten over klimaatveranderingen in relatie tot de bouw. En is voor iedereen die zich wil verdiepen in duurzaam bouwen of bouwen met biobased materialen. De conferentie is in het Duits. 

Lees meer en aanmelden op building green/hamburg

building green

Iedereen heeft het over de dringende noodzaak om de bouwsector te veranderen. We praten te veel en doen te weinig. We worden geconfronteerd met een acute klimaatcrisis, waarvoor de bouwsector een groot deel van de verantwoordelijkheid draagt. We hebben de oplossingen en de kennis van wat er moet gebeuren, maar hoe gaan we van praten naar doen?

Tijdens Building Green Hamburg op 19 en 20 juni 2024 in de visafslag komt u meer te weten over de problemen waarmee de natuur en het klimaat worden geconfronteerd en welke uitgangspunten we kunnen gebruiken om echt een verschil te maken in het verkleinen van de klimaatvoetafdruk van de bouw aanzienlijk worden verminderd. De verbindingspunten hebben een groot potentieel, en als we op deze gebieden verandering kunnen bewerkstelligen, kunnen we veranderingen doorvoeren en vooruitgang boeken.

Je gaat kijken hoe we kunnen werken met de vierkante meters die we al hebben en leert welke mogelijkheden en potentie de bestaande gebouwen hebben. Je wordt geïnspireerd door sprekers uit binnen- en buitenland die veel inzicht hebben in de stedelijke ontwikkeling en kennis hebben van duurzamere bouwmaterialen en ervaring hebben met hergebruik van componenten en bouwmaterialen. Je zult ook kijken hoe we gezonde steden kunnen creëren die zijn uitgerust om de toekomstige uitdagingen van de toenemende verstedelijking en de behoefte aan duurzamer gedrag het hoofd te bieden.

(bron Building green. Vertaald vanaf de site naar het Nederlands)

 

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *