Centrum hout webinar ‘Zo maken we de bouw toekomstbestendig’

geplaatst in: Agenda archief | 0

vrijdag 04 september 

Op 4 september om 11.00 uur gaat Centrum Hout tijdens een webinar met professionals uit de beton- en houtsector dieper in op een aantal prangende kwesties.

3,4 Mt CO2 besparen in de bouwsector

Het Nederlandse klimaatbeleid heeft de bouwsector de opdracht meegegeven 3,4 Mt CO2 te besparen. Het rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 stuurt aan op efficiënt grondstofgebruik, hernieuwbaarheid en hergebruik om grondstofschaarste te voorkomen.

De bouw mede verantwoordelijk voor uitstoot, grondstofverbruik en afval

Daarnaast wil de EU, zoals te lezen in de ‘Roadmap for moving to a competitive low-carbon economy in 2050’ een 80-95% vermindering van de uitstoot in 2050 ten opzichte van 1990. In de aanscherping van de 12 december 2019 aangenomen Green Deal, is zelfs sprake van een 100%-vermindering van de uitstoot in diezelfde periode. Hoe bereiken we dit als de bouwsector grondstofgrootverbruiker is en door velen wordt gezien als een verkwister van grondstoffen?

De cijfers liegen er niet om

De bouw is verantwoordelijk voor 40% van alle energiebehoefte en 36% van de uitstoot van broeikasgassen. Zij is ook verantwoordelijk voor 33% van al het voortgebrachte afval. Daardoor worden we geconfronteerd met de meest dringende oproepen voor een koolstofarme strategie. Ook milieuwetgeving duwt onze sector in die richting.

Lees verder op de site houtnatuurlijkvannu.nl voor meer informatie en aanmelden …

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *