Congres – Tools en meetmodellen voor circulariteit

| 0

Start datum: 25 november 2019

Tijd: 14:00 tot 17:00 uur

Locatie: Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle

logo circulair weginfrastructuur

logo provincie Overijssel

Tools en meetmodellen voor circulariteit is voor opdrachtgevers, overheden en bedrijven die nu écht met circulariteit aan de slag willen gaan.

Door Stichting Circulair Bouwen, in samenwerking met diverse experts van Platform CB’23. De toegang is gratis.

Ambities circulaire projecten

De urgentie is groot, de ambities zijn hoog en toch worden er nog weinig circulaire projecten in de bouw en gww gerealiseerd. Een belangrijke reden hiervoor is, dat veel opdrachtgevers, overheden en bedrijven geen eenduidig beeld hebben van wat circulair bouwen inhoudt, hoe ambities zijn te vertalen naar kwantitatieve en meetbare prestatie-eisen en hoe je gemaakte keuzes kunt verantwoorden. Dit is van groot belang voor opdrachtgevers bij de uitvraag en aanbesteding van projecten, maar een eenduidige bepaling van circulariteit is ook wenselijk voor bouwbedrijven die zich met circulaire producten en diensten willen onderscheiden.

Platform CB’23 heeft een methodiek ontwikkeld die circulariteit meetbaar maakt en de uniformiteit van de meetresultaten borgt. Ook al is deze methodiek nog in ontwikkeling, u kunt er nú mee aan de slag. Wij vertellen hoe deze methodiek is ontstaan, de gemaakte keuzes en hoe dat zich verhoudt tot bestaande tools als LCA en MPG. We geven praktijkvoorbeelden en er is ruime gelegenheid voor dialoog en het bespreken van cases. Na afloop bent u wegwijs in de wereld van circulaire tools en meetmodellen! Met medewerking van Suzanne Dietz (NEN, Platform CB’23), Reinier de Nooij (Optimal Planet), David Anink (st. W/E adviseurs), Mantijn van Leeuwen (NIBE BV, Platform CB’23) en Maarten Barckhof en Ron van Wijk (Stichting Circulair Bouwen).

Programma ‘Tools en meetmodellen circulariteit’

  • Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle, 25 november van 14 – 17 uur.

14.00 uur: Welkom door Jan Spoelstra, programmamanager Provincie Overijssel.

14.05 uur: Welkom, inleiding, kader door Maarten Barckhof en Ron van Wijk: bestuursleden Stichting Circulair Bouwen en Hotspot Circulaire Weginfrastructuur.

14.15 uur: Platform CB’23, van methode naar tools. Werkwijze, resultaten en toekomstperspectief. Door Suzanne Dietz: consultant bij NEN en coördinator van Actieteam Meten van circulariteit in de bouw bij Platform CB’23.

14.45 uur: Vertalingen naar de praktijk, overzicht van instrumenten, methodes en tools. Door Reinier de Nooij: directeur van Optimal Planet, deelnemer Platform CB’23 en partner Hotspot Circulaire Weginfrastructuur.

15.15 uur: Pauze

15.35 uur: Van methode naar praktisch instrument, wat kan er al wél in de B&U. Door David Anink: senior consultant bij Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen, expert op het gebied van milieuprestatie van gebouwen en ontwikkelaar van duurzame en circulaire tools.

16.05 uur: Van methode naar praktisch instrument, wat kan er al wél in de GWW. Door Mantijn van Leeuwen: Directeur van NIBE BV, voorzitter van Actieteam Meten van circulariteit in de bouw van Platform CB’23 en duurzaamheidsspecialist.

16.35 uur: Aan de slag! Paneldiscussie. 17.00 – 18.00 uur: netwerkborrel.

Aanmelden en informatie

  • Meer informatie en aanmelden bij Stichting Circulair Bouwen: info@circulairbouwen.org
    Kwakkenbergweg 168, 6571 GB Berg en Dal
    Telefoon: 06 41 27 40 56 (Maarten Barckhof) en 06 48 15 95 26‬ (Ron van Wijk).

www.circulairbouwen.org

Meer lezen of download de PDF…

.

Organisatie, deelnemers en partners

partners event Hotsport circulaire Weginfra