Inspiratiebezoek ‘Bouwen met de natuur – Ervaar biofiele architectuur’

geplaatst in: Agenda archief | 0

dinsdag 12 september 

 

Een excursie van VIBE logo VIBE

Op dinsdag 12 september trekken Belgische collega's de grens over en bezoeken zij in Nederland vier inspirerende projecten waarin de integratie van natuurlijke elementen en de connectie met de natuur centraal staan. In Coffeelab, Natuurhuisje, de Biomimicry Academie en De Verwondering ervaar je zelf de vele voordelen van biofiele architectuur.

visual bouwen met de natuurProgramma:

Om 8u30 verzamelen aan het station Antwerpen-Berchem voor de bus richting Breda.

Coffeelab is een project van interieurontwerper Studio Lime. Dit bureau integreert de principes van ‘biophilic design’ interieurs en creëerde zo een groene oase van rust. Het biodynamische lichtsysteem in Coffeelab volgt het natuurlijke dag- en nachtritme waardoor de bezoekers zich energieker voelen en zich beter kunnen concentreren. Daarnaast staat ook een bezoek aan Natuurhuisje van Studio Lime op de planning. Dit project zet sterk in op bouwen met de natuur. Biobased materialen, de integratie van natuurlijke elementen, natuurlijk kleurgebruik en het gebruik van hout zijn enkele noemenswaardige eigenschappen.

Vervolgens rijden zij door richting Boxtel waar architect Lydia Fraaije (FRAAi architecten) ons meer vertelt over de Biomimicry Academie. De Biomimicry Academie ondersteunt bedrijven en organisaties om de principes van biomimicry zelf in de praktijk te brengen. Op deze locatie organiseren we een kruidenplukwandeling. Na de lunch krijg je een rondleiding doorheen de Biomimicry Academie en de andere projecten op de site.

Tot slot is er een bezoek in Almere in de basisschool De Verwondering van ORGA architect. Dit project won in 2023 de Europese én de internationale Stephen R. Kellert Biophilic Design Award. De natuur is het leidende principe in deze schoolomgeving met onder andere een grote natuurlijke tussenruimte voor gemeenschappelijke functies. De vele natuurlijke elementen zorgen voor gezonde ruimtes en een optimale leer- en speelomgeving. ORGA architect bouwde De Verwondering ook ‘van de natuur’ met materialen uit een natuurlijke en biobased oorsprong.

Meer informatie en inschrijven

www.vibe.be/event/inspiratiebezoek-bouwen-met-de-natuur-ervaar-biofiele-architectuur/

Datum : 12/9/2023

Tijd : 08:30 - 19:00 (Europe/Brussels)

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *