natureplus Europa: Een transparante toeleveringsketen bouwen

geplaatst in: Agenda archief | 0

dinsdag 11 - zaterdag 29 oktober 

natureplus Europa Event Series 2022 in het Engels/Duits

English information on site natureplus

 

Sluit je aan bij natureplus en haar partners voor een Europese evenementenreeks getiteld "Building a Transparent Supply Chain - Resource Efficient, Healthy and Low Carbon Building Materials", met in totaal 5 webinars en 1 onderzoeksprojectbijeenkomst die online plaatsvindt van 10 tot 20 oktober 2022. 

Ontmoet bouwprofessionals, academici en materiaalexperts uit heel Europa

Profiteer van best practices, ervaring en tools om duurzame toeleveringsketens te garanderen
Lees meer over de voordelen van lokale en biogebaseerde materialen voor transparante toeleveringsketens.
Onmenselijke arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, kinderarbeid bij de winning van natuursteen, meedogenloze exploitatie van delfstoffen en illegale ontbossing zijn helaas geen uitzondering voor grondstoffen die van ver komen. Hoe kunnen we ecologische en sociale normen op alle niveaus in de bouwsector afdwingen en tegelijkertijd hulpbronnenefficiënte, gezonde en koolstofarme bouwmaterialen bevorderen?

De sleutel tot dit probleem ligt in transparantie: bedrijven horen verantwoordelijkheid nemen voor hun toeleveringsketens en openbaar maken waar hun grondstoffen en tussenproducten vandaan komen. Ze horen ook invloed uit te oefenen op hun leveranciers om "foute" en overgeëxploiteerde materialen te verwijderen. Tegelijkertijd is dit een geweldige kans voor hen om hun producten te verbeteren en zichzelf te positioneren als leiders in de markt. Welke goede voorbeelden van transparantie zijn er al waar we van kunnen leren? Wat is de rol van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)? En wat moet in de toekomst verplicht worden in Europa?

Evenementenreeks

Ontmoet bouwprofessionals, academici en materiaalexperts uit heel Europa en vind antwoorden op deze vragen. Leer van best practice voorbeelden uit binnen- en buitenland. natureplus nodigt u samen met Stichting Agrodome (NL), ASBP (GB), Baubioswiss (CH), IBO (AT) en VIBE (BE) uit voor een 10-daagse evenementenreeks gericht op duurzame bouwmaterialen met transparante toeleveringsketens.

De openingssessie op 11 oktober zal het hele spectrum van het onderwerp transparantie van de toeleveringsketen onderzoeken, van vrijwillige MVO-rapporten door de industrie tot de geplande wettelijke voorschriften van de EU - wat zijn de praktische voordelen van deze instrumenten voor de bouwsector? Goede voorbeelden van transparante toeleveringsketens, bijvoorbeeld in de houtindustrie, worden getoond; Er worden waardevolle tips gegeven voor de aanbestedingspraktijk van gemeenten en regio's en we maken kennis met nieuwe producten uit gesloten regionale materiaalkringlopen.

Selecteer je evenement

Klik op de "+" tekens voor meer informatie.

Alle evenementen worden online georganiseerd. Er zijn 5 webinars beschikbaar en 1 onderzoeksprojectbijeenkomst.

U kunt zich inschrijven voor de losse evenementen of het voordelige "Conferentieticket" boeken voor alle 5 webinars (5 voor de prijs van 3!). Om te registreren opent u de pagina met  informatie op de site van natureplus (in het Engels)

De button voor aanmelden staat aan het einde van deze pagina.

Het programma

Onderzoeksprojectbijeenkomst
MVO, brancherapporten en toeleveringsketens
Maandag 10 oktober, 14:00 – 17:00 CEST+

Kick-off webinar
Transparante toeleveringsketens voor duurzame bouwmaterialen
Dinsdag 11 oktober, 15:00 – 17:00 CEST+

Webinar
Voorbeeld van gebruik van materiaal met korte gesloten lus: BC-materialen
Woensdag 12 oktober, 14:00 – 15:30 CEST+

Webinar
Toeleveringsketens in de bouwsector
Donderdag 13 oktober, 17:00 – 18:30 CEST+

Webinar
Circulair biobased inkopen en toeleveringsketens
Dinsdag 18 oktober, 14:00 – 16:00 CEST+

Webinar
Duurzame toeleveringsketens - Holbein Gardens
Donderdag 29 oktober, 13:30 – 14:45 CEST+

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *