SAVE THE DATE Biobased Bouwen…het kan vandaag al…

| 0

donderdag 02 november 

logo biobased innovation gardensLunch Webinar van Biobased Innovation Gardens van 12.00 tot 13.00

met Fred van der Burgh van Stichting Agrodome, Mark Faay van Faay Vianen B.V. en Derk Thijs, architect bij THYS + GUTBERLET.

Aanmelden

Kennisbank Biobased en Circulair Bouwen

Voor dit Webinar zal Fred van der Burgh vanuit Stichting Agrodome zal een toelichting geven op de Kennisbank Biobased Bouwen. Stichting Agrodome heeft als doel om de milieu- en de klimaateffecten van de bouwproductie terug te dringen. Onder andere door de nu gebruikelijke milieubelastende bouwmaterialen te vervangen door natuurlijke en biobased materialen. Dit zijn materialen gemaakt van grondstoffen die opnieuw aangroeien en die ook op de langere termijn ruim beschikbaar zijn, zonder een beroep te hoeven doen op eindige grondstoffen. Vanuit de BV Agrodome wordt er advies gegeven aan professionals in de bouw en toeleveranciers, maar ook aan gemeentes, particulieren en scholen die kiezen voor verantwoorde oplossingen.

Samen met het bedrijfsleven heeft Agrodome de Kennisbank Biobased Bouwen ontwikkeld. Op deze kennisbank staat informatie over beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van bio-based materialen, producten en bouwconcepten. Ook producten die niet hergroeibaar zijn maar wel ‘groen’ zijn én passen in het concept circulair bouwen nemen we op in deze databank.

Prefab-wandsystemen en -plafondsystemen

De tweede spreker is Mark Faay van Faay Vianen B.V. Faay is een zelfstandig Nederlands familiebedrijf, opgericht in 1972. Faay is gespecialiseerd in prefab-wandsystemen en -plafondsystemen voor de zakelijke markt. Die ontwikkelen en produceren wij in onze eigen fabriek. Onze wanden en plafonds zijn vermaard om hun unieke eigenschappen en milieuvriendelijke karakter. Wereldwijd! Alle Faay-producten zijn ‘groen’. Faay gebruikt onuitputtelijke, biobased grondstoffen en materialen. Vlas, hout en gips vormen de basis. Bovendien hebben onze wanden en plafonds een lange levensduur. En ze zijn probleemloos herbruikbaar.

Uiteraard gaan we ook vanuit de Biobased Innovation Garden  in op de teelt van gewassen die geschikt zijn voor biobased bouwmaterialen. 

THYS + GUTBERLET, architectuur

Tenslotte zal ook Derk Thijs, architect bij THYS + GUTBERLET. Dit bureau staat voor staat voor biobased bouwen en heeft in 2023 de aanmoedigingsprijs gewonnen van de Zeeuwse Architectuurprijs 2023. De missie van THYS + GUTBERLET is laten zien dat biobased bouwen mogelijk is. Graag neemt Derk u mee naar meerdere praktijkvoorbeelden.

Over Biobased Innovation Gardens

 
Van Biomassa kun je alles maken! Maar nu de markt nog…..
 
Deze slogan was ons motto op de twee laatste Biobased Versnellingsdagen van de Biobased Innovation Garden Rusthoeve. We hebben in ons netwerk al veel prachtige producten voorbij zien komen, die geschikt zijn voor toepassing in bouw, verpakkingen, textiel, bio plastic en nog veel meer.
Echter, de markt beweegt soms maar langzaam. Maar nu hebben we ineens een andere situatie!!
 
De ontwikkelingen rondom Biobased Bouwen staan volop in de schijnwerpers. Door regelgeving, maatschappelijke druk, en natuurlijk de steeds betere bereikbaarheid van nieuwe materialen krijgen steeds meer ondernemers interesse in het bouwen met natuurlijke materialen.
Echter, het spreekwoord ‘Door de bomen het Bos niet meer zien’ is op dit moment wel van toepassing op de Biobased Bouwontwikkeling. Er is al heel veel kennis ontwikkeld in de afgelopen jaren, er zijn ook vele bedrijven die al langer bezig zijn met stro, hennep, vlas en andere biobased bouwproducten.
Vanuit de Biobased Innovation Garden zijn we al langer bezig met het thema en hebben we al veel bedrijven en organisaties leren kennen die mooie producten kunnen maken die al klaar zijn voor toepassing in de bouw.
 
 Graag brengen we daarom de bedrijven onder de aandacht die al biobased bouwproducten maken die klaar zijn om toegepast kunnen worden. Niet volgend jaar, niet morgen, maar vandaag al!!

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *