Slotbijeenkomst Growing a Green Future

geplaatst in: Agenda archief | 0

dinsdag 17 december 

Met enthousiasme willen we u uitnodigen voor de slotbijeenkomst van het Vlaanderen-Nederland Interreg project: 

Growing a Green Future

Een biobased vakantiehuis, verschillende soorten bouwmaterialen, papiertoepassingen, biocides van boerenwormkruid en lokaal geteelde goudbloemen….
Datum: 17 december 2019, vanaf 10:00 uur Locatie: Trainingscentrum, Zeelandweg 2, Terneuzen

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 

In de afgelopen drie jaar hebben we samen met onze partners binnen het Interreg project ‘Growing a Green Future’ gewerkt aan een bijdrage aan de biobased ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen. Lokaal geteelde grondstoffen die ook lokaal verwerkt kunnen worden tot eindproduct. Zo profiteert een hele regio, van akkerbouwer tot (MKB)bedrijf tot de consument van de biobased economy.  In de zoektocht naar nieuwe teelten en toepassingen hebben we veel kansen gezien, zoals: 
  • Spruitenstronken als verrassend goed materiaal voor papier en karton 
  • Hennep, als zeer belangrijke grondstof, is nu ook in Vlaanderen te telen 
  • Goudsbloem levert grondstoffen voor cosmetica, maar ook voor verf 

Resultaten

Vanuit GaGF gingen we diep in op de thema’s bouw, natuurvezels, natuurlijke oliën en natuurlijke biocides. Tijdens de slotbijeenkomst hoort u over de resultaten van GaGF en staan we stil bij de kansen die wij, en andere bedrijven in de regio Nederland-Vlaanderen, zien voor de toekomst van de hele keten. 

Programma

In de ochtend worden inspiratiesessies worden gehouden (met o.a. bouwen). In de middag is een breder programma over de toekomst van natuurvezels in de bio-based economy. Meer weten? Lees de uitnodiging van dit slotevent met het programma op pagina 2 (pdf)  

Inspiratiesessies 

Tijdens de inspiratiesessies kijken we naar de thema’s bouw en kleinschalige bioraffinage. Dit biedt kansen voor akkerbouwbedrijven om de geteelde producten niet alleen te bewaren maar verder te raffineren tot een grondstof met een hogere, stabielere prijs. De inspiratiesessie natuurlijke biocides gaat in op de (lange) zoektocht naar natuurlijke en duurzame middelen, die mogelijk een zeer grote rol gaan spelen bij de bestrijding van ziekten en plagen in de akkerbouw. 

INNOVATIEMARKT

Symbolische onthulling Biobased vakantiehuis

Dhr. H. Polman, Commissaris van de Koning, onthult de presentatie van het Biobased vakantiehuis op de innovatiemarkt, zoals dat ontwikkeld is in het project en gebouwd zal worden te Kamperland. Op de innovatiemarkt is veel aandacht voor actuele ontwikkelingen, zoals de winning van eiwit uit bietenblad door Cosun. Opgave Opgeven kan door een mail te sturen naar info@biobasedgarden.nl. Vermeld daarbij of u voor het middagdeel komt of ook aan een ochtenddeelsessie wilt meedoen. Namens de samenwerkende partijen, Cor van Oers, Delphy, projectleider M 06 53 42 72 46 W www.biobasedgarden.nl Het Interreg Vlaanderen- Nederland project Growing a Green Future wordt eind 2019 afgerond. Op deze bijeenkomst delen wij de resultaten van het project en kijken vooruit naar mooie vervolgstappen. Natuurvezels spelen een belangrijke rol in de bio economy in ‘Growing a Green Future’ hebben de projectpartners verdere stappen kunnen zetten in de verwaarding en toepassingsmogelijkheden van natuurvezels. In de ochtend zullen specifieke inspiratiesessies worden gehouden (met o.a. bouwen). In de middag is een breder programma over de toekomst van natuurvezels in de bio-based economy.
 Het project ‘Growing a Green Future’ is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer informatie: www.grensregio.eu 

Terug naar agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *