Slotconferentie Grenzeloos Biobased Onderwijs

geplaatst in: Agenda archief | 0

donderdag 10 oktober 

Biobased Economy op 10 oktober in Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht Tijdens het slotevent in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht op 10 oktober brengt GBO het netwerk bij elkaar. Zij laten zien wat de afgelopen drie jaar is gerealiseerd en blikken vooruit: hoe bouwen onderwijs en bedrijfsleven het biobased (kennis)netwerk in de grensregio verder uit.

Expertise en ervaringen in Biobased

Met een mix aan expertise en ervaringen wil GBO je op 10 oktober inspireren op het vlak van meer biobased in je onderneming, een les of project. Hiervoor brengen zij onderzoekers, ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar en nemen we je mee in wat we hebben ontwikkeld.

Inspiratie, verdieping en netwerken

Inspiratie, verdieping en netwerken staan centraal in een afwisselend programma met boeiende sprekers en een biobased circuit waar je o.a. kennis kunt maken met de ontwikkelaars van de biobased onderwijsprogramma’s, de projectpartners en nog veel meer.

14 Vlaamse en Nederlandse partners

14 Vlaamse en Nederlandse partners in het project ‘Grenzeloos Biobased Onderwijs’ brachten de marktvraag in kaart: welke competenties hebben bedrijven nodig om stevig in te zetten op de biobased economy. Op basis hiervan ontwikkelde het project onderwijsprogramma’s en investeerde het in faciliteiten en apparatuur voor scholing en onderzoek. Op een nieuw digitaal platform zijn het biobased lesmateriaal, onderzoeksfaciliteiten, stageopdrachten en biobased experts te vinden.   Meer informatie en aanmelden  

Programma

10.00  Inloop en ontvangst  10.30 Welkom en opening  Maarten Burggraaf | wethouder Economie | gemeente Dordrecht 10.40  Karolien Vanbroekhoven | Research Manager Sustainable Chemistry | VITO Biorizon is een grensoverschrijdend initiatief tussen TNO, VITO, ECN en de Green Chemistry Campus en streeft naar open innovatie in een Shared Research Center. Hier werken research en bedrijfsleven samen aan  innovaties die een boost kunnen betekenen voor de biobased economy in de grensregio. Welke rol kunnen het onderwijs en het bedrijfsleven hier bij spelen? 11.15  Marc Boschman | architect | Roosros Nieuwe hernieuwbare en herbruikbare materialen vragen om een nieuwe manier van denken en werken. Innovatie betekent dus ook dat je jezelf ter discussie moet durven stellen. 11.50  Paneldiscussie – Kansen verzilveren voor de biobased economy in de grensregio 12.30  Biobased Circuit met walking lunch Tijdens de lunch kun je in gesprek met de Vlaamse en Nederlandse projectpartners. Laat je inspireren en maak kennis met o.a. de ontwikkelaars van de biobased onderwijsprogramma’s, de Biobuilder en het European Biobased Knowledge Network. Ook andere Interregprojecten uit de grensregio zijn aanwezig zoals Meet the ‘UrBiofuture’, Grasgoed en Insectenkweek.     14.05 Dr. Achille Laurent | researcher | Sustainability of Biobased Materials team University Maastricht A short introduction about what a Life-Cycle Assessment is and what the main contributions of the biobased products supply chain are regarding the environmental impacts.  14.35 Presentatie resultatenboek Grenzeloos Biobased Onderwijs 15.15 Ralph Simons | directeur | Centre of Expertise Biobased Economy De meerwaarde van het biobased platform voor Vlaanderen en Nederland, nu en in de toekomst. 15.30 Receptie-Borrel Voor aanmelden

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *