De natureplus Europe Evenementenreeks 2023

geplaatst in: Agenda archief | 0

dinsdag 05 - vrijdag 15 december 

banner natureplus event series 2023

 

"Het behalen van duurzaamheidsdoelen en Europese regelgeving met bio-based en circulaire bouwmaterialen",

Online en fysieke evenementen van 5 tot 15 december 2023.

De aanstaande herziening van de EU-regelgeving betreffende bouwproducten (CPR) heeft tot doel duurzaamheidsnormen voor bouwproducten te harmoniseren en kan een belangrijke rol spelen bij het versnellen van klimaatactie in de bouwsector. De Europese Unie bevordert actief het gebruik van duurzame bouwmaterialen en het wordt verwacht dat bio-based, circulaire en regionale bouwmaterialen waarschijnlijk aan de eisen van de CPR zullen voldoen, waardoor het voor klanten en bouwprofessionals gemakkelijker wordt om te voldoen aan de afgesproken klimaatverplichtingen.

Het ontwikkelen van een geharmoniseerde aanpak voor technische specificaties voor bouwproducten is complex. Om een consistente aanpak te waarborgen, moeten nieuwe voorschriften overeenstemmen met gevestigde normen, zoals EN15804 voor Milieu Productverklaringen, en rekening houden met opkomende initiatieven zoals materiaalpaspoorten.

Uitnodiging voor klanten, bouwprofessionals en beleidsmakers

natureplus en haar partners Agrodome (NL), ASBP (UK), IBO (AT), Baubioswiss (CH) en VIBE (BE) nodigen klanten, bouwprofessionals en beleidsmakers uit voor een evenementenreeks van 10 dagen. Deze richt zich op regelgeving van producten waarbij de mogelijkheden voor bio-based en circulaire bouwmaterialen worden besproken.

Deelnemers krijgen de kans om:

  • Meer te weten te komen over de status van de CPR van overheidsvertegenwoordigers van zowel de Europese Commissie als het Parlement. Wat kunnen we verwachten en hoe zullen de herziene voorschriften invloed hebben op de nieuwe beleidsmaatregelen en bestaande normen en voorschriften, zoals de Europese Green Deal en het Actieplan voor de Circulaire Economie, en die worden beheerd door 'spiegelcomités' in het VK.
  • Meer te weten te komen over de verwachte impact voor productfabrikanten en bouwprofessionals en deze te bespreken, zowel EU-breed als op regionaal niveau, inclusief Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en het VK.
  • Meer te weten te komen welke kansen en acties mogelijk zijn voor bio-based en circulaire bouwmaterialen om te profiteren van de nieuwe voorschriften, marktaandeel te vergroten en verder bij te dragen aan de klimaatneutrale- gezondheids- en welzijnsagenda's.

 

  • Registratie en programma
    Registratie is gratis voor leden van alle organiserende verenigingen (natureplus, Agrodome, ASBP, Baubioswiss, IBO, VIBE) en studenten. Kortingen zijn beschikbaar voor leden van partnerorganisaties.
  • Vind het volledige programma en alle verdere informatie op natureplus.org.

De presentaties zijn in het Duits, Engels en Nederlands. Meestal in de taal van de organiserende partner of aangepast aan het publiek. Informeer van te voren als dat een probleem kan zijn. 

Register now

Your natureplus team is looking forward to exciting presentations and inspiring exchanges!

Hauptstraße 24, 69151 Neckargemünd, Germany
[E] Information: info@natureplus.org
[I] www.natureplus.org

 

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *