WDE Talks: Embassy of Circular and Biobased Building

geplaatst in: Agenda archief | 0

donderdag 12 november 

16.00 uur Pakhuis de Zwijger

In de reeks World Design Embassadies wordt ingegaan op circulair en bio-based bouwen. Onder andere door de bedenkers en ontwerpers van The Exploded Viw aan het woord te laten en enkele partien die een bijdrage hebben geleverd aan deze spraakmakende expositie.

Na een geslaagde aftrap met de Embassy of Rethinking Plastic bij Pakhuis de Zwijger, richten we WDE Talks deze week op de Embassy of Circular and Biobased Building.

Bij de Embassy of Circulair and Biobased Building gaat het over bouwen met eieren, popcorn, paddenstoelen en zeewier. Met materialen uit de natuur dus, die ook weer terug kunnen naar de natuur. Of naar het productieproces. Dat vraagt vanzelfsprekend wel om andere methodes van ontwerpen; losmaakbaar en modulair. De vraag die bleef hangen na het creëren van het imposante bouwwerk The Growing Pavilion in 2019, was: kun je er ook daadwerkelijk een woning mee maken? Het antwoord daarop is The Exploded View. In deze interactieve installatie zijn toepassingen en materialen van vandaag, morgen en overmorgen verwerkt.

Tafelgasten bij Embassy of Circular and Biobased Building

Aanstaande donderdag om 16.00 uur kunt u virtueel te gast zijn bij Pakhuis de Zwijger met onder andere Diana van Bokhoven, curator van de Embassy of Circular and Biobased Building en Pascal Leboucq, de ontwerper van het project The Exploded View. We spreken met Basse Stittgen over hoe hij tegels maakt van afgekeurde eieren en met Samira Boon over het door haar ontwikkelde BioFold. Ook spreken we met Embassy partner BPD Gebiedsontwikkeling.

Agenda WDE Talks

  • 12 november 16.00 uur - Circulair & Biobased Building
  • 19 november 16.00 uur - Water
  • 26 november 16.00 uur - Health
  • 3 december 16.00 uur - Mobility
  • 10 december 16.00 uur - Food
  • 17 december 16.00 uur - Safety

Eerdere uitzendingen

Benieuwd welke onderwerpen we al besproken hebben? Bekijk hierde eerste WDE Talk: Rethinking Plastic van 5 november.

Meer informatieMaquette Paviljoen Exploded view

Embassy of Circular & Biobased Building

De Embassy of Circular and Biobased Building presenteerde tijdens Dutch Design Week (DDW) 2020 The Exploded View. Het huis is een visuele presentatie van een onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe biobased materialen met een hoge design-kwaliteit en circulaire methodieken zoals losmaakbaarheid, modulariteit en urban mining. Met als doel meer unieke, echt duurzame, levensloopbestendige woningen. Dit huis toont per kamer hoe er gebouwd kan worden met biobased materialen en wat circulaire toepassingsmogelijkheden zijn. DDW20 was een belangrijke mijlpaal om de mogelijkheden en pijnpunten van circulair en biobased bouwen te delen met het publiek, experts en partners. In (online) bijeenkomsten, artikelen, podcasts en video’s vertelden ze wat ze ontdekt hebben, maar ook wat ze nog niet weten.

Terugblik virtuele partnerbijeenkomst

Een goed voorbeeld van een (online) bijeenkomst is de partnerbijeenkomst van 23 oktober. Tijdens deze bijeenkomst is met huidige en nieuwe Embassy partners het onderzoek van The Exploded View besproken en zijn er vragen ontwikkeld voor het vervolgonderzoek. De aftrap van de virtuele partnerbijeenkomst is een rondleiding door The Exploded View. Na de virtuele rondleiding vertellen curator Lucas De Man en Marianne Aarnoudse, programmamanager van World Design Embassies, wat de Embassy tot nu toe heeft losgemaakt. The Exploded View is op dat moment online al flink bezocht en contacten met landelijke en internationale pers hebben zo’n 25 publicaties opgeleverd. In de online chat konden partners vragen stellen en knelpunten benoemen. Lees hiermeer over de virtuele partnerbijeenkomst.

Neem zelf een kijkje bij The Exploded View

Bekijk de 360° videoop de DDW website. Op www.worlddesignembassies.comvind je nog meer projecten van de Embassy of Circular and Biobased Building in de virtuele expo en talloze artikelen. Liever luisteren? Luister via deze linknaar de podcast waar we in gesprek gaan met Basse Stittgen over zijn project 'How do you like your eggs?’ en met Anton Maertens van BC Materials (een spin-off van BC Architects) die onder andere lokaal geproduceerd leemstuc ontwikkelen.

Kennisfestival DRIVE

Ook dit jaar organiseerde CLICKNL samen met 4TU research centre Design United het kennisfestival DRIVE. Tijdens DDW organiseerden zij interactieve, inspirerende DRIVE-sessies. Een daarvan was de sessie Circular & Biobased Building, over het inventiever omgaan met aanwezige grondstoffen en ombuigen van verspilling en afdanking naar circulariteit. Lucas De Man (New Heroes / Embassy of Circular & Biobased Building) neemt het publiek mee met een tour door The New Block waar The Exploded View te zien is en Juliette Bekkering (TU/e) vertelt over de inventarisatie van circulaire & biobased materialen. Nieuwsgierig? Bekijk hierde uitzending!

Meedoen?

Ben je als ontwerper of onderzoeker bezig met biobased materialen of circulaire methodieken? Of wil je partner worden van de Embassy en samen met het netwerk van partners werken aan de ontwikkeling van The Exploded View? Stuur ons een mailen wij nemen contact met je op.

Stay tuned!

Wil jij op de hoogte blijven van wat er allemaal gaat gebeuren rondom WDE? Hou onze websitedan goed in de gaten of volg ons op Facebook, Twitteren LinkedIn! Ken je mensen die deze nieuwsbrief absoluut niet mogen missen? Laat ze zich abonneren via deze link, of stuur de nieuwsbrief naar ze door!

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *