‘Growing a green future’ | Nieuwsbrief 4

geplaatst in: Nieuws | 0

logo-EU-growing-a-green-future

December – 2018

Samenvatting van de Nieuwsbrief

Vooruitblik

In 2018 zijn er meer dan 100 gewassen geteeld op de verschillende locaties. De meeste gewassen hiervan worden in de komende periode geanalyseerd waarna er per gewas een gewasfiche gemaakt zal worden.

Ook in 2019 gaat het op volle kracht verder met Growing a Green Future. Naast de drie innovatietuinen in Herent, Beitem en Colijnsplaat zal een nieuwe innovatietuin gerealiseerd worden in Noord-Brabant (nl). Er staan nog vele bijeenkomsten en inspiratiesessies in de planning zoals rondom bouw, bamboe, waterstof, een vervolgsessie rondom natuurlijke biocides, textiel en natuurlijk hoogwaardige oliën. Deze bijeenkomsten zullen allen gepubliceerd worden op onze website www.growingagreenfuture.eu.

Samenwerking Cosun

Op 19 november waren we te gast bij het Cosun Innovation Center, het hart van de ontwikkelingen rondom suikerbieten en chicorei in Nederland. LEES MEER 

Mogelijkheden lokaal textiel

De vraag hoe we als Vlaamse en Nederlandse textielsector inspelen kunnen spelen op de vraag naar meer duurzaam en lokaal textiel is tijdens de texiel sessie van 6 november met de aanwezigen besproken. Lenno Vermaas nam ons namens Van der Bilt zaden mee in de vlaswereld. LEES MEER  

Lees de volledige nieuwsbrief 

Het project ‘Growing a green future’ is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer info: www.grensregio.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *