Interview met Ronald Rovers over de huidige manier van bouwen.

geplaatst in: Artikel, Video | 0

“Vlees eten is desastreus, de huidige manier van bouwen ook”

Bron: bouwbreed @CobouwNL

‘Vlees eten is desastreus, de huidige manier van bouwen ook’

Foto: Van Assendelft Fotografie

Inleiding

Hoogbouw is onverstandig, nul-op-de-meterwoningen per saldo slecht voor het milieu en eigenlijk zou half Nederland moeten verhuizen naar Oost-Nederland. Zomaar een paar uitspraken van Ronald Rovers, schrijver van het boek Gebroken Kringlopen en wetenschapper duurzaamheid aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. ”Aan de Klimaattafel zaten allemaal mensen die willen bouwen of een beetje anders willen bouwen. We moeten onszelf andere vragen stellen.”

Duurzaam bouwen? Rendabel is het niet, oordeelde het Planbureau voor de Leefomgeving deze week vernietigend. Het moet pijn hebben gedaan aan de oren van Ronald Rovers. Misschien ook wel omdat hij er zelf een beetje debet aan is, door het begrip duurzaam bouwen ooit op de agenda te zetten. “Achteraf is dat de grootste fout die ik heb gemaakt. Daardoor kreeg iedereen de kans om er van alles in te fietsen, waardoor industrieën kunnen blijven doen wat ze altijd al deden.”

Tijd voor drastische maatregelen vindt de 66-jarige Rovers. “Stikstof, PFAS, CO2, fijnstof, plasticsoep, het verlies aan biodiversiteit, zelfs de toename van pandemieën zijn allemaal het gevolg van ongelimiteerd grondstofgebruik. Wil je milieurampen en grondstofoorlogen voorkomen, dan zul je hardere keuzes moeten maken. De strijd tussen China en de VS gaat over grondstoffen. Die hebben allang in de gaten dat het in de toekomst heel nijpend wordt.” Actueel Planbureau adviseert consument niet te verduurzamen

Verslag op CobouwNL

Het volledige nieuwsbericht en meer informatie over Ronald Rovers vindt u niet langer op CobouwNL.

Het hele interview is ook niet meer beschikbaar via Youtube/interview met Ronald Rovers over ‘vegetarisch bouwen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *