Lezing in een zaal met mensen bij de HAN in Arnhem

Stichting Agrodome deelt beschikbare informatie en geeft trainingen, lezingen en exposities om het gebruik van ecologische bouwmaterialen te bevorderen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kijk op Kennis delen voor informatie over trainingen, lezingen en exposities over bio-based en circulair bouwen

Trainingen

lineare economie veel afval - recycling met minder nieuwe grondstoffen - circulair

Trainingen bio-based en circulair bouwen geven wij bijvoorbeeld aan architecten, bouwondernemingen, woningbouwverenigingen, opleidingen en (toekomstige) huiseigenaren, die willen werken met natuurlijke of hergroeibare grondstoffen die in de bouw gebruikt kunnen worden.

Andere principes van duurzaam bouwen, zoals het benutten van zonlicht en het gebruik van energiezuinige installaties komen eventueel ook aan bod.

Lezingen

Lezing over bio-based en circulair bouwen van Sissy Verspeek

De lezingen hebben het doel om de productie, verspreiding en het gebruik van bio-based, circulaire materialen en  andere innovatieve duurzame materialen in de bouw te bevorderen. Afhankelijk van uw vraag stellen wij een programma samen maar we kunnen ook een algemeen verhaal vertellen voor een kennismaking met bijvoorbeeld:

  • bio-based bouwen en bouwen met natuurlijke bouwmaterialen
  • bouwen met hennep en stro
  • houtskeletbouw en isolatiematerialen
  • circulair bouwen

Exposities

tentoonstelling van bio-based, circulaire en ecologische bouwmaterialen

Bij ICDuBo in Rotterdam  is een permanente tentoonstelling van bio-based, circulaire en ecologische bouwmaterialen. Heeft u interesse in een tijdelijke expositie in uw bedrijf? Neem dan contact op met Agrodome.

Op de Kennisbank biobased bouwen   is een online expositie ingericht met ecologische bouwprojecten en bio-based bouwproducten. Ook circulaire materialen, materialen en projecten in de infrastructuur, innovatieve materialen en bouwmarkten kregen een meer prominente plek op deze Kennisbank.