Omvangrijk onderzoek naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw

geplaatst in: Nieuws | 0

Dit is een project van Agrodome Advies en ontwikkeling

Het project Circular Bio-based Construction Industry (CBCI)

Na een intensieve voorbereiding van 1 jaar laten we weten dat de aanvraag voor het Interreg2Seas CBCI-project is goedgekeurd. Op 1 maart a.s. kunnen we van start met dit unieke en interdisciplinair project. Agrodome B.V. is partner in dit project.

Doel van CBCI

Het doel van het project is om een werkende – circulaire – aanpak te ontwikkelen voor circulair en biobased bouwen.

Bij de aanpak worden meegenomen:

  • integraal technische aspecten,
  • business modellen
  • randvoorwaardelijke aspecten (juridische, sociale)

Prototyping én real live projecten

De aanpak wordt onder andere ontwikkeld aan de hand van prototyping bij de University of Bath (UK) en SPARK Maker Space in Den Bosch én met behulp van real-live projecten in Vlaanderen en Zeeland. Het totale project heeft een omvang van bijna 7 miljoen euro.

Partners in dit CBCI project

Avans Hogeschool is de lead partner van dit project, dat drie-en-een-half jaar zal duren. Docent-onderzoekers en lectoren van het Expertisecentrum Technische Innovatie, het Expertisecentrum Sustainable Business en het Center of Expertise Biobased Economy werken in dit project samen met de tien partners en zeventien observer partners in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Gedurende het project zullen studenten van diverse opleidingen van Avans bij het project betrokken worden, waaronder Bouwkunde, Technische Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Milieukunde, Industrial Engineering en Communicatie Multimedia Design.  Meer informatie 

logo europa

logo CBCI intereg EU 2seas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *