sedum groendak

Ook partner worden?

Interesse om partner te worden? Kijk dan op Partner worden van Stichting Agrodome 

Bedrijven en kennisinstellingen

Hieronder staan bedrijven en kennisinstellingen die samenwerken met Stichting Agrodome. Of zich door ons duurzaam laten vertegenwoordigen.

Samen krijgen we meer voor elkaar. En kunnen we meer doen voor een groene, bio-based en circulaire wereld!

27 Bedrijven en

11 Kennisinstellingen   


Bedrijven

logo Agrodome advies & ontwikkeling

Agrodome BV  is een project- en adviesbureau met als doel, het huidige bouw(productie)-proces om te vormen naar milieuvriendelijke, circulaire en duurzame processen.

ogo Federatie Bio-economie Nederland

De Federatie Bio-economie Nederland heeft als doel het investeringsklimaat voor een duurzame bio-economie te verbeteren.

logo World Design Embassies

De Embassy of Circular & Biobased Building onderzoeken mogelijke oplossingen en bieden nieuwe perspectieven op het vlak van circulair en biobased ontwerpen, bouwen en wonen.

logo ecobouwers

Eco-bouwers.nl is de groothandel voor duurzaam en biobased bouwen met een groot assortiment bouwmaterialen, voor iedere klus of project.

Circulair en duurzaam bouwen met Greenworks   is integraal bouwen met oog voor bouw- en installatiematerialen. Greenworks is onderdeel van BNM (voorheen Raab Karcher).

logo woonijzerwinkel

Woonwijzerwinkel   verkoopt biobased en ciculaire producten aan consumenten.

logo groene bouwmaterialen

Groene bouwmaterialen . is leverancier en adviseur voor biobased bouwen en circulaire producten, met verstand van dampopen bouwen.

logo bouw gezond

BouwGezond Gezonde en biobased bouwmaterialen voor verduurzaming en nieuwbouw.

 

logo Rob-de klantgerichte ingenieurs

 IOB, Ingenieurs in hart en nieren,   voor al uw vraagstukken rondom de bebouwde omgeving.

logo Faay

Faay  is gespecialiseerd in prefab-wandsystemen en -plafondsystemen voor de zakelijke markt.

logo Holland Houtland

Holland Houtland   is wegbereider biobased bouwen. Advies, training & publicaties. Waaronder de Biobased bedrijvengids .

oordeel logo

“Building a passionate CO2-free future”. Cordeel Nederland  is een bouwbedrijf en met uitstek in te schakelen voor het complete bouwtraject.

logo Amazona

Amazona krijtverf en kalkwas,  brengt een ecologische verf op de markt die volledig natuurlijk is. De verf bevat geen dierlijke inhoudstoffen en is absoluut onschadelijk.

logo RobiniaWood

RobiniaWood  is de grootste en meest gespecialiseerde groothandel en fabrikant van de Europese hardhout soort Robinia.

logo NarrativA
modern ecologisch biobased en gezond

Narrative architecten Uitvinders van woonplekken en maatwerk huizen, vanwege het licht, de warmte, de ecologische biobased materialen, het gezonde klimaat en de functionaliteit.

logo-ibi2

 

IBI2 Institute for biomimicry innovations is een groep Duurzame Transitie Consultants/Experts die ontwikkelen op basis van de Natuur.

logo ruimte voor levenRuimte voor leven, natuurlijk bouwen, architectuur en advies Een architect met kennis en ervaring op het gebied van ecologisch bouwen.

logo artinatoArtinato  is gespecialiseerd in duurzame (gepersonaliseerde) interieur producten van kurk. Voor kurk worden er geen bomen gekapt en draagt bij aan een circulaire samenleving.

logo pro suber

Pro Suber informeert de Nederlandse markt over de toepassingsmogelijkheden van geëxpandeerde kurk, als isolatie in de bouw.

logo stichting robinia
Stichting Robinia is een ideële en onafhankelijke organisatie die zich richt op Europees kwaliteitshout en CO2 vastlegging, om een positieve bijdrage te leveren aan ons leefmilieu.

Keim mineraalverven . Duurzame kleuren en systeemoplossingen voor gevel en interieur op puur minerale basis. Met 65 C2C gecertificeerde producten.

logo ADEX - voorheen Bnext

ADEX staat voor bouwstenen voor een groene toekomst. Een toekomst van nieuwe businessmodellen waarbij circulariteit de norm is en inclusiviteit een vanzelfsprekendheid.

logo EOS

EOS advies en communicatie

  • Ecologische stedenbouw, ruimtelijk beleid
  • Duurzaamheid, milieu
  • Duurzaam bouwen, natuurlijke bouwmaterialen

logo ICEA certifica

The objective of ICEA green building , is to encourage, through certification, the diffusion and use of eco-sustainable building materials.

 

logo Triodos BankTriodos Bank   is medeoprichter van de Global Alliance for Banking on Values, een wereldwijd netwerk van pioniers in duurzaam bankieren. Kijk op www.gabv.org 

logo DDarchitect

De duurzame architect  voor duurzame en ecologisch in de sector bouw, met name nieuwbouw en verbouwing.

logo Tierrafino

Met Tierrafino   leem creëert u sfeer en kleur, en een zeer gezonde, bio – ecologische, woon – werkomgeving.

Kennisinstellingen voor biobased en circulair bouwen

logo natureplus

natureplus e.V.   The International Association for Sustainable Building and Living.

Sustainable building with the natureplus®-eco-label

logo WUR- food & biobased researchOnderzoeksinstituut Wageningen Food & Biobased Research  voor duurzame innovatie houdt zich bezig met onderzoek naar ontwikkeling van materialen en producten op basis van biomassa.

logo ICDuBo

ICDuBo (Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen)  is het het grootste en meest inspirerende centrum voor duurzaam bouwen in Nederland.

naar mnext
Mnext (voorheen CoE BBE)  helpt bedrijven in hun biobased ambities door met hen het hbo-onderwijs te vernieuwen en toegepast onderzoek uit te voeren dat er toe doet.

logo biobased innovation gardens

De BioBased Innovations Garden , internationaal erkend voor innovatie in de teelt en toepassing van nieuwe groene grondstoffen in de verwerkende industrie.

logo IBO – Österreichisches Institut für Baubiologie und -ökologieIBO – Österreichisches Institut für Baubiologie und -ökologie  Das IBO erforscht seit 1980 als unabhängiger, wissenschaftlicher Verein die Wechselwirkungen zwischen Mensch, Bauwerk und Umwelt.

logo gtb lab
GTB Lab , laboratorium voor circulair bouwen. Ontwikkelt en realiseert innovatieve bouwsystemen en projecten. Concreet en toepasbaar in nieuwe en bestaande gebouwen.

ASBP logo

The Alliance for Sustainable Building Products (ASBP)  is committed to accelerating the transition to a high performance, healthy and low carbon built environment.

logo groen kennisnet - link naar website

Groen kennisnet is het Kennis­platform voor de groene sector. Ga direct naar de
pagina met vakinformatie voor de biobased professional

logo Baubioswiss
Baubioswiss  ist der Fachverband für gesundes und nachhaltiges Bauen und Leben. Wir setzen uns für Ihr Wohlbefinden ein.
 logo vibeVIBE is dé gangmaker die regeneratief ontwerpen en bouwen in België op de kaart zet. Zij staat voor bouwen en ontwerpen voor de natuur én de mens. En zetten innovaties en de trends uit die er toe doen.
  De Haagse school voert praktijkgericht onderzoek uit met een integrale aanpak.
Kenniscentrum mission Zero bundelt de expertise van 4 lectoraten, waaronder het lectoraat Future Urban Systems voor duurzaam bouwen.


Hét centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw.
Kamp C   wil de transitie naar een duurzame samenleving versnellen door te focussen op twee principes: duurzaamheid en innovatie.