Verbinden tussen bio-based oplossingen en wonen

Opgeleid als (register)accountant en al jaren op managementniveau verantwoordelijk voor de financiën, control en informatisering bij verschillende woningcorporaties. Sinds 2015 werk ik bij Trivire, een woningcorporatie, in Dordrecht. Wij hebben circa 14.500 woningen in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Bij Trivire ben ik sinds begin 2020 ook verantwoordelijk voor de processen van de afdeling vastgoed (ontwikkeling, aan- en verkoop en onderhoud). Vanuit die positie ben ik nu actief betrokken bij vraagstukken op het gebied van circulariteit en klimaatadaptie.

Ik denk dat ons huidige economische model niet houdbaar is. De huidige uitputting en belasting van onze leefomgeving gaan we, op de lange termijn, niet volhouden. Hoe we onze leefwijze moeten veranderen is voor mij ook een vraag, maar dat we hem moeten veranderen staat voor mij als een paal boven water. Dat is een van de redenen dat ik in het verleden ook zes jaar bestuurslid ben geweest bij Deltawind een wind coöperatie met circa 3.500 leden (inwoners van Goeree-Overflakkee) op Goeree Overflakkee.

Bij Agrodome wil ik naast mijn rol als penningmeester vooral veel leren over bio-based oplossingen in de bouwkolom. Daarnaast wil ik graag een bijdrage leveren aan het leggen van de verbinding tussen de bio-based oplossingen en mijn werk bij Trivire en als daar ruimte voor is de bredere corporatiesector.

Naast mijn werk bij Trivire en het bestuurslidmaatschap van Agrodome ben ik ook lid van de Raad van Toezicht van OPOD (de stichting voor Openbaar Onderwijs in Dordrecht) en mentor bij de Stichting Mentorschap Rotterdam.