Rapport brandveiligheid biobased isolatiematerialen

geplaatst in: In de kijker, Nieuws | 0

rapport brandveilig bouwen met biobased isolatie materialenBrandveilig bouwen met hout in combinatie met biobased isolatiemateriaal 

Brandveiligheid wordt vaak genoemd als knelpunt voor houtbouw in combinatie met biobased isolatiemateriaal. Over brandgedrag van biobased isolatie is nog weinig geverifieerde kennis beschikbaar, en dat remt grootschalige toepassing. Veel kennis is er al uit de praktijk. Maar testen is duur en de veelal kleinschalige bedrijven kunnen die niet altijd betalen. 

Door Nieman, raadgevende adviseurs, is nu informatie over brandvoortplanting en brandwerendheid uit internationale kennis vertaald naar de Nederlandse bouwpraktijk. De informatie is in een rapportage gebundeld. En het blijkt dat er al veel kan!

Het roer om voor biobased bouwmaterialen

Om een 100% circulaire bouweconomie in 2050 te bereiken moet het roer om. Naast vermindering van materiaalgebruik en hoogwaardig hergebruik is de inzet van biobased bouwmaterialen een must. Maar wat kan? En wat mag als het gaat om biobased bouwmaterialen?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft Nieman Raadgevende Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen naar de brandveiligheid van biobased isolatiematerialen in houtbouw.

Een aantal experts van Nieman  hebben zich in dit onderwerp verdiept en zijn tot een mooie set conclusies gekomen. Kort samengevat: het toepassingsgebied van biobased isolatiematerialen is best heel ruim!

Lees meer over de bijdrage van Nieman.

Meer informatie over de inhoud van het rapport en download.

Nieuwsgierig naar de inhoud van dit rapport? 

Lees verder en download hem via de site ’De circulaire bouweconomie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *