SIA RAAK project Polypyrrol

geplaatst in: Nieuws, Project | 0

logo SIA

Binnen het SIA-RAAK project Polypyrrol wordt er gekeken welke slimme voordelen toegevoegd kunnen worden aan biobased materialen met behandeling van Polypyrrol.

Op de eerste plaats is er voor de bouw gekeken naar een biobased gevel. Er is een overzicht gemaakt van de mogelijke toevoeging van slimme functies. Relevante functies worden verder verkend op hun potentie voor de bouw, zoals bijvoorbeeld de potentie van het licht elektrisch geleidend vermogen voor vochtsensoring en stralingsabsorptie. Ook wordt er gekeken naar optimalisatie van het aanbrengen van Polypyrrol op verschillende ondergronden.

Een deel van de functies wordt doorontwikkeld zodat zij gereed zijn voor toepassing in bouwproducten, denk aan uv-bescherming, schimmelwering, brandwerendheid. Deze worden getest in proefopstellingen en een pilotgebouw. Mogelijke (technologische) drempels voor de toepassing worden zo veel mogelijk opgelost. Daarnaast worden nieuwe ketens van bedrijven gevormd om de nieuwe materialen en producten te realiseren.
Saxion leidt dit 2 jaar durende project, Agrodome is onder andere lid van de stuurgroep en kijkt naar mogelijkheden voor de markt.

Overige betrokken partijen:
MEVO houtindustrie, Fire Resistant, Duynie, Moso International, Millvision, PURbond, Nederlandse HoutCoating, DKV vastgoed, Agrodome, IAA, 4D Architects, Architectenbureau 52 Noord, SDA, Universo, Forest@Design, TNO, TU/e, Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe, Studium Generale, Saxion, Zwarthout en Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *