Terugblik Biobased Versnellingsdag op 5 Juli 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

banner biobased versnellingsdag met alle partijen die meedoen

Op 5 juli was de Biobased Versnellingsdag in de Biobased Innovation Garden op de Rusthoeve. 

De slogan ‘Van Biomassa kun je alles maken’ staat centraal!

Er zijn heel veel mooie biobased producten op de markt en het is nu zaak om de markt in beweging te krijgen. De goed bezochte dag is rijk gevuld met inspirerende sprekers, die daadwerkelijk werk maken van Biobased producten en verduurzaming toepassen.

Hoe komt de markt in beweging? …

Tijdens de introductie laten we zien dat we allemaal makkelijk pakken naar ‘fossiele’ producten, in onze kleren en bij het opknappen van onze eigen zolder.
Maar het kan anders….

Vanuit de industrie is Neste aanwezig, met plannen om het grote plastic probleem aan te pakken door oud plastic beter te recyclen.

Biobased Bouwen, gewoon doen.

En natuurlijk is er veel aandacht voor biobased bouwen, met  een workshop onder leiding van Taco Tuinhof, architect van Rothuizen  en Willem Bottger, lector Biobased Bouwen.

Gerrit Hiemstra, ervaringsdeskundige biobased bouwen en Martijn van Sabben, directeur van Aannemingsbedrijf Fraanje zijn aanwezig met het motto: Biobased Bouwen, gewoon doen.
De Biobased Innovation garden staat  centraal op deze dag, waarbij de grondstof en het eindproduct samen te zien zijn, met Paulien Harmsen (textiel) van WUR bij het vlas, Wepa (papier) bij de Miscantus, Karel de Grote (kleurstoffen) bij de Meekrab, Hemflax (bouw) bij de hennep en Agrodome (bouw) centraal in de tuin.

Er zijn op deze dag veel interessante presentaties gegeven, deze, en een korte sfeerimpressie van de dag, zijn te vinden op de website www.biobasedgarden.nl.

Bekijk de presentatie en sfeerimpressie van deze dag   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *