Omroep Zeeland: Proefboerderij moet voor huizen van hennep zorgen

geplaatst in: Nieuws, Video | 0


Een vakantiehuisje gemaakt van duurzame gewassen als bamboe, hennep, houtvezel en zeewier. Over drie jaar moet het er staan. Het bedrijf Agrodome uit Wageningen presenteerde dit plan vandaag op proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat.

Groene brandstof

Het is een onderdeel van een groter geheel: Op de Rusthoeve wordt de komende drie jaar gewerkt aan nieuwe milieuvriendelijke bouwmaterialen, bestrijdingsmiddelen en papier. Want groene grondstoffen en groene producten zijn de toekomst. Onder de projectnaam ‘Growing a Green Future’ zijn daar sinds gisteren elf bedrijven mee bezig.


Bron video:Omroep Zeeland

Agrodome hoopt met het prototype van het duurzame vakantiehuisje de boer op te gaan en andere ondernemers te inspireren om ook dit soort huizen te maken. Tot nu toe staat de bouwsector niet te trappelen. “De bouwwereld is nogal traditioneel, wat nieuw is of anders is in de bouw moeilijk”, zegt Fred van de Burgh van Agrodome. “Dit is durven. Ik wil ze overtuigen door mooie voorbeelden te laten zien, ze uitdagen om mooie en comfortabele producten te maken waar mensen blij van worden”.

logo Interreg Vlaanderen-Nederland Europees Fonds Regionale Ontwikkeling

Growing a Green Future wordt gerealiseerd met financiële steun van de EuropeseUnie.


Open de pagina van Omroep Zeeland om de video full screen te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *